maanantai 27. toukokuuta 2013

Grilliherkkuja 1

Kesän kunniaksi aloitan grilliherkkuja -sarjan blogissani. Grilliherkkuja -sarjassa esittelen hyviä grilliruokia, jotka vievät kielen mennessään. Nämä grilliherkut valmistuvat helposti ja nopeasti ja soveltuvat hyvin arki-iltoihin.
Ensimmäisessä osassa esittelen kasvisnyytit ja grillivalmiit ribsit. Kasvisnyyttien ja ribsien lisäksi grillasin maissia, koska poikamme on hulluna maissiin.
Kasvisnyytti ennen grillausta

Kasvisnyytit

Resepti

Rasiallinen kirsikkatomaatteja
1 paprika
2 herkkusientä
loraus oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
muutama basilikan lehti
Kasvisnyytti grillattuna

Valmistus

Huuhdo kasvikset. Tee pienet viillot kirsikkatomaatteihin tai halkaise tomaatit, ettei ne räjähtele grillissä. Pilko paprika ja herkkusienet. Laita pienityt kasvikset folioon ja lorauta tippa oliiviöljyä kasvisten päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää basilikan lehdet ja sulje nyytti/nyytit ja grillaa.

Grillivalmiit ribsit

Ribsit leikattuna.
Grillivalmiit ribsit on helppo ja nopea tapa valmistaa herkullisia ribsejä. Lisäaineettomat ribsit sopivat hyvin myös pienille lapsille. Grillivalmiit ribsit on kypsä ja valmiiksi maustettu tuote. Näitä on saatavilla useammalta eri valmistajalta. Grillivalmiit ribsit sopii hyvin kiireiseen arkeen, kun et ehdi esikypsentää ribsejä itse, vaan ruoka pitää saada mahdollisimman nopeasti pöytään töiden jälkeen.

Grillivalmiit ribsit valmistuvat nopeasti. Suositusaika on noin 6-10 minuuttia per puoli grillillä.

Maissin grillaus

Tämän kerran grilliherkuista maissi kestää kypsyä pisimpään grillillä. Maissit on hyvä laittaa grilliin ensimmäisenä ja kasvisnyytit voi laittaa grillin reunoille matalampaan lämpöön jo hieman lämpenemään. Grillivalmiit ribsit valmistuvat lyhyemmässä ajassa, joten ne on hyvä laittaa viimeisenä grilliin.

Maissit kannattaa grillata matalalla lämmöllä. Kaasugrillillä lämmön säätely onnistuu helposti liekin kokoa säätämällä. Matalalla lämmöllä grillatessa maissit saavat kivan kullan ruskean värin pintaan eivätkä ne pala niin helposti, kun kääntelet niitä tasaisesti. Grillatuille maisseille kannattaa sivellä voita ja ripotella pintaan pippuria ja suolaa. Meillä pieni ruokailija ei saa haukattua kunnolla maissin tähkästä vielä, niin irrottelen maissit veitsellä tähkästä lautaselle, jolloin pienenkin ruokailijan on helppo syödä grillattua maissia.

Tarjoilu

Näiden grilliherkkujen kanssa maistuu taikas salaatti ja rapeakuorinen leipä. Kylmät virvoitusjuomat, kuten Vichy tai limut sopivat kivasti grilliherkkujen seuraksi varsinkin kuumalla ilmalla. Voit kokeilla myös perunasalaattia tai erilaisia grillisalaatteja täydentämään annosta. 

Grilliherkkuja -sarja jatkuu kesän mittaan. Tilaa RSS syöte niin pysyt ajan tasalla, kun päivitän blogia seuraavan kerran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti